Személyes beszélgetés Zsu-val

Személyes beszélgetés Zsu-val

Nem először járom végig a segítő szerepét egy daganatos szerettem mellett. 2007-ben 27 évesen az édesanyám mellett voltam segítő, aki elvesztette a rákkal vívott csatáját. Majd másfél évvel ez után az édesapámat veszítettem el. Bár ő nem daganatos beteg volt, de mellette is a segítő szerep jutott nekem. Gyökértelenek éreztem magam család nélkül egészen 2016-ig, míg meg nem ismerkedtünk Rolanddal.

Aztán 2019-ben mellette is a segítő szerepet kaptam, amikor a második ütközetét vívta a rákkal. De ez a harc teljesen más volt, mint amit az édesanyám mellett éltem meg. Ekkor jöttem rá, hogy minden küzdelem más és nem minden csatának veszteség a vége.

2021. év elején éppen a lombik megbeszélés után egy nappal kaptuk a lesújtó hírt, hogy most a leukémiával kell szembenéznünk. Rolandnak ez a harmadik ütközete, nekem pedig a harmadik megmérettetésem segítőként a rák ellen vívott küzdelemben.

Szerintem arra, hogy ki hogyan segítsen egy bizonyos szituációban, arra nincsen pontos recept, de azt tudom, hogy úgy kell segíteni, ahogyan az a “betegnek” a legjobb.

A legnehezebb, hogy mi segítők félre tudjuk tenni a saját akaratunkat és meghallgassuk illetve ráérezzünk arra, hogy a szerettünknek mire van szüksége. Ne úgy segítsünk ahogyan azt mi jónak vagy ésszerűnek gondoljuk, hanem úgy ahogyan az neki valóban segítség.

Velem ZOOM beszélgetések keretein belül találkozhattok, ahol ezt a témát együtt boncolgatjuk és bízom benne, hogy könnyítek egy kicsit azon a nagy feladaton amit mindannyian kaptunk.

Természetesen nem csak akkor látlak szeretettel Titeket ha jelen pillanatban segítők vagytok, hanem akkor is ha valaha azok voltatok, vagy egyszerűen csak  hétköznapokhoz szeretnétek egy kis kapaszkodót és fejleszteni szeretnétek a képességeiteket a segítséghez.

A beszégetésen bárki részt vehet, aki előre elutalja, vagy kártyával kifizeti a minimális részvételi díjat vagyis 1.000Ft-ot az alapítvány számlaszámára, mellyel a Mosollyal a rák ellen alapítvány munkáját és fenntartását támogatja.

Hamarosan indul az első beszélgetés

Feliratkozás hírlevélre

Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert így nem maradhatsz le egyetlen friss hírről és eseményről sem.