Mosollyal a rák ellen alapítvány

„Ha előre elmondta volna valaki, hogy a betegségemnek köszönhetően megkapom a mai gondolkodásomat, akkor akár önként is vállaltam volna a küzdelmet.”   Fábián Roland kuratóriumi elnök

Sorstársak a sorstársakért

„A Mosollyal a rák ellen alapítványt Zsu és én, ketten álmodtuk meg. Ahogy haladtunk a gyógyulásom útján, minden egyes kemoterápiás kezelés után éreztük, hogy ezt az állapotot nem véletlenül kaptam. Tudtuk, hogy dolgunk van, éppen ezért egy pillanatig sem éltem meg a betegséget büntetésként. Amikor kimondták, hogy vége a kezelésnek és a műtét is jól sikerült, mi már biztosak voltunk abban, hogy egy olyan alapítvány által fogunk segíteni, amiben a sorstársak a sorstársaikért fognak dolgozni, legyen szó rákos betegről vagy a hozzátartozójáról.

Az alapítvány megalakulása óta már a harmadik ütközetemet vívjuk, így újabb kihívásokat kaptunk, de ezzel újabb erőt is tudunk adni a sorstársaimnak. 

Daganatos betegekkel és hozzátartozóikkal folytatott élő videó beszélgetéseinkkel együtt a saját példánkkal adunk hihet a betegtársainknak és hozzátartozóiknak. 

Kiemelt célunk, hogy a fiatal rákos betegeknek se kelljen lemondaniuk a család alapításról, ezért szoros együttműködést folytatunk a KRIO Intézettel, hogy a fiatal tumoros betegeket és a fiatal egészséges férfiakat tájékoztassuk a spermaanalízis és a spermafagyasztás fontosságáról.

Budapesten térítésmentes lakhatást biztosítunk vidéki betegtársaimnak a kezeléseik idejére, hogy megkíméljük őket az ingázástól és segítünk eligazodni a betegeknek járó állami támogatások útvesztőjében.

Mindeközben közösségi gyűjtések segítségével kórházi osztályoknak segítünk kényelmesebbé tenni a daganatos betegek mindennapjait, televíziókkal, mikorohullámú sütőkkel és egyéb eszközökkel. 

Bízunk abban, hogy a példamutatásunkkal és a kézzel fogható segítségünkkel valódi kapaszkodó lehetünk a rákos betegek és hozzátartozóik számára. Célunk, hogy az alapítványon keresztül végzett munkánkkal érdemi segítséget nyújtsunk mindazok számára, akik számítanak ránk!”

Fábián Roland
kuratóriumi elnök

Segíthetünk?

A rákkal vívott harc kemény, embert próbáló küzdelem. Mindannyian átéltük ezt; a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mi mindenre lehet szüksége annak, aki ezzel a betegséggel vívja meg a csatáit. A segítség mindenkinek mást jelent, ezért mi arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb módon segíthessünk azoknak, akik küzdenek és azoknak, akik a szerettüket támogatják ebben a kemény harcban.

Bemutatkozunk

Mi ketten egy álomért dolgozunk. Egy olyan közösségért, ahol a sorstársak egymást segítik lelkileg a rákkal vívott harcban. Mi pedig a háttérből kézzel fogható segítséggel támogatjuk a gyógyulásukat. 

Fábián Roland
kuratóriumi elnök
Bemutatkozás

Fábián Roland vagyok. Először 2001-ben diagnosztizáltak nálam rosszindulatú heredaganatot. Majd 2019-ben jelentkeztek az áttétek a nyirokrendszeremben és a tüdőmben.

Soha nem féltem és egyetlen percre sem fordult meg a fejemben, hogy elvesztem a csatát. Most már tudom, hogy a betegséget azért kaptam, mert az élet így jelölte ki az utamat, a Mosollyal a rák ellen alapítványt, ami soha nem alapult volna meg, ha a rák nem jön el az életemben másodszor is.

Ez az állapot teljesen megváltoztatta az addig sem átlagos gondolkodásomat. Mindig azt hirdettem, hogy az élet minden percének örülni kell! De már tudom, hogy nem elég minden percet, hanem minden másodpercet ki kell élvezni!

Az alapítvány létrejötte után leukémiát diagnosztizáltak nálam, így most a harmadik ütközetemet vívom.

De a munkát egy percre sem hagyom abba, mert a célom az, hogy Nektek is át tudjam adni azt a pozitív életszemléletet, ami engem az élet minden területén megóvott a kudarctól.

Fábián Zsu
önkéntes

Bemutatkozás

Fábián Zsu vagyok, Roland felesége. A második ütközetét együtt, kéz a kézben csináltuk meg, mosolyogva. És bár a harc nagyobbik része az övé volt, az én életemet is megváltozatta az az időszak.

Az én életemben a rák már Roland betegsége előtt sem volt ismeretlen, jelenleg pedig a harmadik ütközetét vívjuk, ezért hozzátartozóként ez már nekem is a harmadik alkalom amikor szembe nézek ezzel a betegséggel.

Hiszem, hogy a közösség érzése óriási gyógyír, ezért segítem Roland álmát, mely által a sorstársait és az én sorstársaimat, a hozzátartozókat tudjuk támogatni.

Feliratkozás hírlevélre

Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert így nem maradhatsz le egyetlen friss hírről és eseményről sem.