Rendhagyó esemény az Országos Onkológiai Intézetben

Rendhagyó esemény az Országos Onkológiai Intézetben

Szerző: | Hírek | 0 hozzászólás

Rendhagyó kezdeményezésnek adott otthont 2020. januárban az Országos Onkológiai Intézet.

Az intézet egyik betege Fábián Roland és felesége Horváth Zsuzsanna kezdeményeztek gyűjtést, amelynek eredményeként a 8-as épület A, B, C belgyógyászati osztályai kaptak összesen 34 darab televíziókészüléket.
Fábián Roland elmondta, hogy azért szervezték a gyűjtést és azért éppen a tévékészülékekre esett a választás, hogy azok a betegtársai, akik hosszabb időt töltenek a kórházban a kezelésük ideje alatt, kicsit megfeledkezhessenek a betegségükről és kikapcsolódhassanak. Hozzátette, hogy a kemoterápiás kezeléseit a 8-as épület C fekvőbeteg osztályán kapta, ahol az orvosok és ápolók kedvessége, türelme és szakértelme nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sokkal jobb esélyekkel induljon harcba a betegség ellen. Ezt is szerették volna megköszönni a gyűjtéssel és az abból vásárolt készülékekkel.
Prof. Dr. Polgár Csaba az intézet főigazgató főorvosa az adomány átvételekor az intézet dolgozói nevében is megköszönte a gyűjtés szervezőinek az intézetbe vetett bizalmukat. Hozzátette: példaértékű, hogy valaki, aki maga is kezelésre szorul, mégis gondol sorstársaira és az ő segítésükre is van ereje.

Feliratkozás hírlevélre

Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert így nem maradhatsz le egyetlen friss hírről és eseményről sem.